0 1

Ιστορική Αναδρομή

Ο Α.Σ. Παγκρατεύς ιδρύθηκε το 2007, με έδρα τη Γλυφάδα ο στόχος του συλλόγου είναι η προώθηση του Kick Boxing. 

 

 

Kick Boxing

Kick Boxing

Το Kick Boxing είναι ένα μαχητικό άθλημα το οποίο συνδυάζει αρμονικά χτυπήματα χεριών (πυγμαχία) και ποδιών (λακτίσματα).

Cross-training

Cross-training

θα το δεις συχνά και ως κυκλική προπόνηση, αναφέρεται σε συνδυασμό ασκήσεων από άλλα προγράμματα, διαφορετικά από την κλασική προπόνηση.

Προπονητές

Προπονητές

Προπονητής - Αποστόλου Γιώργος Εκπαιδευτής - Καρέλας Πέτρος Εκπαιδευτής - Δημαρίδης Μανώλης

Cross Training / Kettlebells

To Cross-training, θα το δεις συχνά και ως κυκλική προπόνηση, αναφέρεται σε συνδυασμό ασκήσεων από άλλα προγράμματα, διαφορετικά από την κλασική προπόνηση. Βελτιώνει την ενδυνάμωση και την ευλυγισία σε μυς που το τρέξιμο δεν έχει τη δυνατότητα. Σε μία προπόνηση το cross training περιλαμβάνει 45 λεπτά ενός έντονου προγράμματος με ασκήσεις από μια ποικιλία προπονήσεων, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για σύνθετη δραστηριότητα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει πολλές αερόβιες και αναερόβιες δραστηριότητες σε μια μόνο προπόνηση. Στο προπονητικό πρόγραμμα μπορούμε να συμπεριλάβουμε ακόμη και διατατικές ασκήσεις. 

Ποιους αφορά;

Θεωρητικά όλους. Η προπόνηση μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στο γυμναστήριο αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.
Θα λέγαμε ότι αφορά από αρχάριους ασκούμενους έως και ένα πολύ προχωρημένο αθλητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι
το συγκεκριμένο είδος εξάσκησης εφαρμόζουν ακόμη και επαγγελματικοί αθλητικοί σύλλογοι στη περίοδο της προετοιμασίας .

Ποια είναι τα οφέλη του cross training;

Σε αντίθεση με το διάδρομο, το Cross Trainer έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμών: προσομοίωση ανάβασης σε σκάλες, περπάτημα ή τρέξιμο που δεν προκαλεί υπερβολική καταπόνηση στις αρθρώσεις.

Έχει σχεδιαστεί για να τονώσει διάφορα μέρη του σώματος με απαλή κίνηση χαμηλής έντασης, ενώ σας δίνει μια πλήρη καρδιαγγειακή προπόνηση. Περαιτέρω οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν υγιέστερη καρδιά, ενίσχυση των οστών και αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων. Πρακτικά ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει cross training για να βελτιώσει την υγεία του.

 


 Το Kettlebell ή girya είναι ένα παραδοσιακό Ρώσικο χυτό αλτηράκι το οποίο μοιάζει με μία μπάλα κανονιού με χερούλι. Όπως και οι κοινοί αλτήρες , τα Kettlebells είχαν χρήση από το 17ο αιώνα από Ρώσους Αρσιβαρίστες μέχρι και σήμερα όπου έχουν αρχίσει και γίνονται πολύ δημοφιλή και στην Αμερική. Η χρήση των Kettlebells σαν μέσο εξάσκησης μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι μια αρχαία σοφία της οποίας της αξίζει η σύγχρονη αναγνώριση.

Τα kettlebells που, ενώ φαίνονται σαν απλοί αλτήρες, ο σχεδιασμός τους προκαλεί πάντα περισσότερη ανισορροπία και αστάθεια ενεργοποιώντας μυικές ίνες που ίσως να μην ήξερες ότι υπάρχουν. Την ίδια στιγμή που κάνεις μια προβολή π.χ. το στήθος και η πλάτη κάνουν συσπάσεις για να σταθεροποιήσουν ένα δράμι ψηλά πάνω από το κεφάλι. Εκείνη τη ώρα η καρδιά δέχεται αιτήσεις για αίμα από δύο διαφορετικά σημεία του σώματος. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να πετύχεις φυσικά με σύνθετες ασκήσεις. Για φαντάσου, όμως, τι θα μπορούσε να πετύχεις από πλευράς ποιότητας στην προπόνηση σου με σύνθετες ασκήσεις με kettlebells.

Πλεονεκτήματα των Kettlebells

Εξάσκηση όλων των μυών του σώματος 
Δύναμη και ευελιξία
Απίστευτη καύση θερμίδων. Ο μεταβολισμός ανεβαίνει πολύ γρήγορα και παραμένει ψηλά ακόμα και μετά το πέρας των ασκήσεων
Η αποδοτικότητα χρόνου είναι εγγυημένη με τα Kettlebells. Οι περισσότεροι άνθρωποι τελειώνουν την προπόνησή τους μέσα σε 15 – 25 λεπτά, λόγω του ότι είναι πάρα πολύ απαιτητικά
Τα Kettlebells είναι ένα φανταστικό μέσο εξάσκησης για γυναίκες και παιδιά.και μπορούν να προσφέρουν τόνωση και απώλεια λίπους – στόχος για όλες τις γυναίκες αλλά και για τα παιδιά.

 •       

   

   

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

   
   
   
TOP
Using our website you agree to our Cookie Policy.